Algemeen

Nieuwsbrief!

6-5-2015 C- en D-Jeugd soms op zondag in strijd tegen wachtlijst

Jullie zullen wel eens gehoord hebben van de ZoJeCo; ZondagJeugdCompetitie. Sinds 2008 doen wij daaraan als 't Spandersbosch al mee, omdat we daardoor meer kinderen kunnen laten hockeyen. We gebruiken de veldruimte die er op zondag bij ons nog is om kinderen te laten spelen, die anders op een wachtlijst zouden komen.

Met dezelfde intentie –om nog meer kinderen te kunnen laten spelen- gaat de KNHB Midden-Nederland komend seizoen een proef draaien met nog meer jeugdhockey op zondag. Want nog steeds staan er in Midden-Nederland  –en ook bij ons- honderden kinderen te trappelen om te mogen gaan hockeyen, maar is er geen paats voor ze. Op zaterdag hebben de meeste van de 47 clubs in ons district geen veldruimte meer, maar op zondag wel.

In de ‘pilot’ van komend seizoen gaan C-meisjes en D-jongens af en toe op zondag spelen, in plaats van altijd op zaterdag. Dat is hooguit twee keer per elftal per seizoen het geval; kan ‘uit’ zijn, kan ‘thuis’ zijn.

Na volgend seizoen wordt bekeken of de pilot een definitief karakter krijgt. De Topklasses in deze categorieën doen niet mee in de pilot. Onze ZoJeCo-meisjes C en jongens D gaan hierdoor ook naar de zaterdag en spelen maximaal nog twee keer op zondag. Ook voor hen volstrekt nieuw. De jeugdwedstrijden op zondag worden in principe voor 12 uur gespeeld.

Als 't Spandersbosch staan we achter deze proef, want ook wij moeten dit seizoen weer tientallen kinderen ‘nee’ verkopen op de vraag of ze lid kunnen worden.

Het vraagt van ons allemaal flexibiliteit. Maar het gaat niet over IK, maar over WIJ.
Op de ALV op 16 juni lichten we de KNHB-plannen verder toe.Voorbereidingen teamsamenstellingen in volle gang

Er wordt hard gewerkt aan de teamsamenstellingen voor volgend seizoen. Coaches en trainers noteren hun beoordelingen, aanbevelingen, tips en bevindingen. Daarmee gaan de lijnco's en technische staf aan de slag.
Op 18 mei komen de trainingsgroepen voor de selectietrainingen op de site. De selectietrainingen zijn in de eerste en tweede week van juni. Het exacte schema komt na de meivakantie op de site.
De teamindelingen voor volgend seizoen zullen we voor de zomervakantie gereed hebben.
Na de meivakantie mailen we alle kinderen ook weer een wensen- en verlanglijst, die ze kunnen invullen en mailen naar hun lijnco.  
    


Zomertrainingen voor iedereen

Vanaf 8 juni zijn er weer zomertrainingen. Die zijn voor iedereen die na het reguliere seizoen nog een paar weken door wil hockeyen en nieuwe dingen wil (bij)leren. De trainingen staan altijd onder leiding van gediplomeerde trainers.
De dagen en tijden voor de verschillende trainingsgroepen zijn de volgende:
woensdag 10-17-24 juni en 1 juli:
13.30-14.30 J/M E6-tallen,
14.30-15.30 J/M E8-tallen,
16.00-17.00 J/M D,
17.00-18.00 J/M C,
18.30-19.30 M A/B,
19.30-20.30 J A/B
Meedoen aan de 4 trainingen kost € 30,= per kind.
Je geeft je altijd op voor 4 trainingen.
Opgeven voor deze zomertrainingen doe je via
[email protected]
(vermeld je naam en team)Pinkstertoernooi loopt lekker vol

Het Pinkstertoernooi voor de F-jes en E6-tallen op eerste pinksterdag loopt lekker vol. Inmiddels doen al meer dan 30 teams uit het hele land mee. Eind deze week sluit de aanmeldingstermijn voor teams.Heb je niets te doen met Pinksteren, kom gezellig kijken bij onze jongste jeugd.
    

Trainingen in vakantieperiode

Tot en met 8 mei zijn er geen trainingen ivm de meivakantie.
9 en 16 mei wordt er al aardig wat geoefend.
Wil je die dagen nog oefenen, kijk dan in de agenda op de site naar de nog beschikbare ruimte en mail naar Anouk Simonse ([email protected])
Trainer/coaches die zelf anders hebben afgesproken met hun elftallen, mogen uiteraard gewoon trainen.
11-12-13 mei wordt er gewoon getraind.
Donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 15 mei geen trainingen.
28 mei: laatste reguliere training junioren.
Op 6 juni zijn er nog 6 junioren competitiewedstrijden. Voor die teams (MD 5-6-7 JD 4-5 en MB7) is er woensdag 3 juni nog een training.
Maandag 1 juni: start selectietrainingen
Woensdag 3 en vrijdag 5 juni: laatste trainingsdagen jongste jeugd.
Vrijdag 5 juni: laatste en enige trainingsdag ZoJeCo-teams in die week.
Zaterdag 6 juni: KNHB en Spabo Slotdag
7 juni: Boschkabouter Slotdag
13 juni: Funkey-slotdag op Spabo
14 juni: ZoJeCo slotdag
Bij vragen, mail naar [email protected]Sportiviteit & respect, zeker nu...

Het spant erom in de competitie: kampioenschappen staan op het spel. Maar dat geldt helaas ook voor sportiviteit & respect. Met de toegenomen belangen hebben we de achterliggende weken ook de onrust op en rond de velden zien toenemen. Dat heeft helaas geresulteerd in een aantal op- en aanmerkingen op de digitale wedstrijdformulieren.
We zijn op de club al een tijd bezig sportiviteit en & respect uit te dragen; help ons mee dat verder uit te dragen in gedrag op en rond de velden; ook als het spannend wordt in de slotfase van de competitie.
En ook als je het ergens niet mee eens bent. Tel eerst even tot 3. Of tot 10 als je je opwindt..
Denk sportief en respectvol..!

      

't Spandersbosch Jubileum

 

 

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren