Algemeen

Shake Hands!!!

2-9-2014 Er verandert iets op de hockeyvelden!

Van verschillende kanten heb je waarschijnlijk al gehoord van het Shake Hands initiatief uit district Noord-Holland dat afgelopen seizoen van start is gegaan.
Vanaf dit seizoen stimuleert de KNHB alle hockeyverenigingen in Nederland om dit Shake Hands programma te omarmen en het een vast onderdeel van iedere wedstrijd te maken.
Shake Hands is een initiatief vanuit alle Noord-Hollandse verenigingen dat afgelopen seizoen gestart is. Het programma heeft als doel om Sportiviteit & Respect zowel voor, tijdens als na de wedstrijd te bevorderen. Enkele verenigingen uit andere districten zijn uit zichzelf begonnen met Shake Hands, zoals LOHC, Victoria, Nijmegen en ook tijdens het GJK van jl 23 augustus is het inmiddels bekend.
 
Wat houdt Shake Hands in?

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, vandaar dat wij een filmpje hebben gemaakt ter ondersteuning voor de verenigingen om Shake Hands te realiseren. De link naar het filmpje is:
https://www.youtube.com/watch?v=ckwtXg-5sBw&feature=youtu.be  
 
Eigenlijk zijn het hele makkelijke en voordehand liggende acties die voor veel spelers, coaches en scheidsrechters bekend in de oren klinken. Concreet houdt het voor de teams, coaches en scheidsrechters het volgende in:
 
1.    Ontmoeting: Bij de toss schudden de aanvoerders en de arbitrage elkaar de hand om elkaar een sportieve wedstrijd te wensen. Zo’n vast moment komt er nu ook met coaches. Zowel arbitrage als coaches worden gestimuleerd elkaar de hand te schudden. Toenadering staat centraal.
 
2.    Voor de wedstrijd: Bij aanvang van iedere wedstrijd vormen alle teams een line-up. De spelers doen dit door een rij te vormen bij de middenlijn en achter elkaar aan te lopen en de tegenstander de hand te schudden. De scheidsrechter moet ervoor zorgen dat er qua tijd ruimte is voor Shake Hands. Shake Hands vindt net voor aanvang van de wedstrijd plaats.
 
3.    Na de wedstrijd: Na iedere wedstrijd geven alle spelers, coaches en beide scheidsrechters elkaar een hand om te bedanken of te feliciteren.
 
4.    Idee voor een goede afsluiting: Na iedere wedstrijd wordt er gezamenlijk een drankje gedronken.

Bijgaand zie je enkele brieven/handleidingen.
Ben je coach, begeleider, scheidsrechter, aanvoerder?
Download dan de brief die voor jou bestemd is, dan weet je meteen hoe te handelen aankomende zaterdag en de wedstrijden erna!

In het vervolg is Shake Hands een onderdeel van elke wedstrijd en laat zien dat wij als Spabo de titel 'We Are Fair Play'-club 2014 meer dan waard zijn!!!

Brief aan aanvoerder
Brief aan coach/begeleider
Brief aan scheidsrechter

't Spandersbosch Jubileum

 

 

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren