Van de voorzitter

De start van een nieuw seizoen!

2-9-2014 De afgelopen weken heeft de voorbereiding op het hockeyseizoen weer tot vele activiteiten geleid. Het weer was wat onbestendig, maar dat weerhield vele teams er niet van om alweer volop te trainen en de hockeysticks te kruisen met andere teams. Zo wordt de conditie weer op peil gebracht, de tactische patronen weer aangescherpt en de techniek vervolmaakt.

Onlangs mocht ik terugblikken op het tweede Goois Jeugdhockey Kampioenschap, georganiseerd door en met de zes Gooise clubs, dat aftrapte met een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Dit GJK is een prima initiatief: interessante voorbereiding voor alle A-, B-, C- en D-teams, waarbij de onderlinge band tussen de buurverenigingen verder wordt aangehaald en sportiviteit & respect hoog in het vaandel staat. Laren wist volgens de officiële toernooiregels het klassement dit jaar te winnen, waarmee wij hen feliciteren. En ’t Spandersbosch haalde de voor het eerst uitgereikte prijs voor Fair Play, beschikbaar gesteld door de Stichting Hansieforever, in huis. Het daarbij horende plakkaat heeft een toepasselijke plek gekregen naast de ingang van het clubhuis. Een mooi compliment voor al onze jeugdleden en de vrijwilligers die er ook dit jaar weer voor gezorgd hebben dat alles op rolletjes – met sportief en met respect! – verliep. Wij zijn er trots op…

 

Maar er gebeurde de afgelopen weken nog veel meer! Op de vrijdagavonden zijn er alweer vele hamburgers verorberd door jongste jeugd en hun ouders, die de vrijdagtraining samen benutten om er een gezellige start van het weekeinde van te maken. Trainingsweekeinden zijn weer afgewerkt en de volgende traditie, van het Back-to-Hockey-toernooi voor de C- en D-jeugd, was wederom een doorslaand succes. ‘Je krijgt wat je verdient’, en dus gingen vele zware regenbuien op zondag 31 augustus net aan ons complex voorbij, zodat het in vrijwel droge omstandigheden, vaak onder een zonnetje, kon worden afgewerkt. Een fantastische sfeer, met als inmiddels befaamde apotheose de finales van de strafballencompetitie, met honderden kinderen en begeleiders rond de cirkelrand, geweldig! We mochten van bezoekers vele complimenten ontvangen, die ik graag overdraag aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen en niet in de laatste plaats de toernooicommissie!

 

En dan nog een andere bijzonderheid, die de pluriformiteit van onze vereniging (eersteklas club; de andere club in ’t Gooi) onderstreept: het illustere herengezelschap van de zaterdagochtendtrimmers vierde op 30 augustus dat zij 25 (vijfentwintig!) jaar onafgebroken op zaterdagochtend de hockeydag openen. In weer en wind, op de drukste dag van de week, hebben zij hun plekje verworven. Bijzonder om deze heren, in dit geval samen met hun dames, dit heuglijke feit samen te zien vieren in de vertrouwde omgeving van ons eigen clubhuis. Wij hebben hen als bestuur graag in het zonnetje gezet en hopen dat ze nog voor de volgende 25 jaar gaan!

Trouwens, over jubileum gesproken: wist u dat ons clubhuis (‘Het Kasteel’) dit jaar 60 jaar bestaat! Daarmee zijn wij de enige club in de wijde omgeving met zo’n nostalgisch hart

 

Aanstaande weekeinde begint voor de meeste teams weer de competitie (Topklasse jeugd was al op 30 aug. gestart); graag wens ik iedereen een succesvol, sportief én respectvol seizoen toe! En wellicht ontmoeten wij elkaar dan, of tijdens de eerste Super Sunday van dit seizoen, als zowel Dames 1 als Heren 1 weer samen thuis spelen, op 21 september a.s. Graag tot dan!

 

Ton Speet

Voorzitter

 

't Spandersbosch Jubileum

 

 

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren