Algemeen

Van de voorzitter

12-7-2014

Een  welverdiende zomervakantie, met vele sporthoogtepunten!

Het seizoen zit er alweer op, maar wij zijn nog steeds in de ban van de sport. Na het schitterende  WK Hockey in Den Haag, met Goud en Zilver voor Oranje, bood Wimbledon een  prachtige herenfinale, die concurreerde met alle nieuwsberichtgeving rondom de  inmiddels gestarte Tour de France en de finalefase van het WK Voetbal. Jammer  dat onze oranjemannen de finale uiteindelijk niet gehaald hebben. Toch is maar  weer eens bewezen dat een uitstekend sportief resultaat niet alleen van  inhoudelijke kwaliteit afhangt, maar ten minste even veel van een optimale  teamspirit.

Helaas kan het ook andersom gelden. Ondanks een geweldige teamsfeer  is ons Dames 1 er, na bloedstollende momenten, uiteindelijk niet in geslaagd om  promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Erg jammer, maar wij kijken uit  naar het volgend seizoen, als onze dames in de oostelijke poule een nieuwe  poging gaan wagen.

Wij hadden  meerdere kampioenen, die vanwege hun topprestatie allemaal in de spotlight  zijn gezet. Hier wil ik toch met name even noemen de mannen van ons JD1, die  door hun kampioenschap uiteindelijk zelfs aan de landskampioenschappen mochten  deelnemen. Een groot compliment waard, en een unicum voor ’t Spandersbosch. Het  onderstreept weer eens dat wij met elkaar goed bezig zijn, met te investeren in  de hockeyopleiding vanaf de jongste jeugd.


Over investeren  gesproken, dat gebeurt al bijna 10 jaar door een team van  enthousiaste clubgenoten onder leiding van Hélène van Voorst en René van  Hattum, in het Super C-toernooi. Dat was weer een groot succes, met twee  prachtige hockeydagen voor honderden jonge hockeytalenten. Het tentenkamp staat  zo  natuurlijk op ons schitterende complex, dat je bijna zou gaan overwegen om  een heuse Crailose camping in het leven te roepen!


Dat is dus al een  hele traditie, en dat gaat zeker ook gelden voor het tweede Goois  Jeugdhockey Kampioenschap (GJK), die op zaterdag 23 augustus a.s. op alle velden  van de Gooise clubs gespeeld zullen gaan worden. Een mooie kracht- én  sportiviteitsmeting en opmaat naar het nieuwe seizoen voor al onze jeugdteams.

De avond daarvoor, alweer een traditie, heeft onze businessclub de jaarlijkse ‘sportieve’ confrontatie met en bij de businessclub van HC Naarden. Vorig jaar  wisten onze zakelijke ondersteuners op de valreep de winst te pakken, die toen  met een prima BBQ met het bekende natje werd verantwoord. Benieuwd wat het dit  jaar wordt. Als op zondag 31 augustus het Back-to-Hockey-toernooi voor de (sub)top C- en D-teams wordt gespeeld, zijn de meeste teams alweer een paar  weken in training, want deze starten voor de lijnteams vanaf 11 augustus.

 

Rest mij u nog te  melden dat ik tijdens de ALV in juni heb mogen aankondigen dat Eveline  Marseille de functie van Bart Jaartsveld zal gaan overnemen als bestuurslid Hockeyorganisatie.  Bart kan door werkomstandigheden niet de continuïteit bieden die hij graag zou  willen, dus heeft helaas moeten aangeven het stokje te gaan overdragen. Formeel  zal dat in de ALV in het najaar gebeuren, maar als bestuur zijn wij erg blij  met het feit dat Eveline de zaken nu al meteen oppakt.

Na de  vakantieperiode zult u daar beslist meer over horen en ervaren. Tot dat moment  wens ik u een hele goede zomervakantie, met een juiste dosis van rust,  inspanning, mooi weer en fijne momenten.


Graag tot in augustus!

Ton Speet
Voorzitter

't Spandersbosch Jubileum

 

 

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren