Senioren

Dames Vet B. Een bijzonder stel!

4-6-2019

Vorig jaar zo rond deze tijd stond er een mooi verhaal over dames B op deze plek. Na de degradatie het seizoen ervoor, terug in de eerste klasse!

En dan begint seizoen 2018-2019. Qua team 1 topper erbij, de rest van de toppers bleef en ook Ellen verlengde haar trainingscontract. Blij en enthousiast startten we het seizoen en pakten overal de punten vandaan. We waren zo goed dat we bovenin meedraaiden. Voor de winterstop werd de grap al gemaakt; we zullen toch niet per ongeluk weer gaan promoveren?

"Gelukkig” kwam het niet zover, we bleven lekker bovenin meedraaien, maar morsten hier en daar wat puntjes. Er waren terechte en wat minder terechte uitslagen, we waren mateloos goed en af en toe wat minder goed. We vierden bijvoorbeeld het gelijkspel tegen Pinoké, alsof we zojuist landskampioen waren geworden (u had er bij moeten zijn, nou vooruit: 3-0 achter 10 minuten voor tijd, 3-2 achter met nog 1 minuut op de klok. We halen een strafcorner en de scheidsrechter fluit voor einde wedstrijd. De corner wordt genomen en scoren de 3-3 en dus lopen we uitzinnig van vreugde het veld af).

En vooral de teamgeest bleef en we vierden de derde helft, net als de eerste en de tweede helft overigens, vol overgave.

En dan is het einde van het seizoen aangebroken; de laatste wedstrijd is gespeeld, de afsluitende BBQ succesvol afgerond, iedereen is bedankt voor haar bewezen diensten en dan rest alleen nog de balans op te maken...

Want wat blijkt, na 22 wedstrijden, wonnen we 14 keer, verloren we 6 keer en speelden we 2 keer gelijk. Wat ons uiteindelijk een keurige 4e plek oplevert in de poule. Maar dan het doelsaldo; we kregen slechts 30 goals tegen en we scoorden 52 goals. Nu denkt u vast, prima uitslag, leuke statistiek. Maar dan komt het allermooiste: als we goed kijken, zien we een unieke prestatie in de topscorelijst.  Ieder teamlid (alleen keepster Wendy uitgezonderd) scoorde minimaal 1 goal!! Dat vonden wij het vernoemen waard, dus daar komt ie; alle namen met daarbij het aantal gescoorde goals van dames B seizoen 2018-2019!

Joyce 9, Kiki 7, Denise 5, Francine & Sandra 4, Hanneke, Gu, Kim & Marinda 3, Els 2, Carine, Linda, Elsemieke, Suus, |Lieke, Marily, Kathelijn & Annemiek 1 goal.

Geniet allemaal van de zomer en graag tot ziens langs de lijn in seizoen 2019/2020!